achtergrond

Topzeilschoener De Vrijheid

Topzeilschoener Vrijheid


Supersponsor

Supersponsor

Hoofdsponsoren

Hoofdsponsoren

Subsponsoren

Subsponsoren

HOORNSE HAVENCONCERTEN

ZATERDAG 2 SEPTEMBER 2017  -   GRATIS TOEGANKELIJK

 

Op zaterdag 2 september organiseren wij voor de 14e keer op rij een fantastisch muziek evenement voor jong en oud.

Op de prachtige locatie, de Karperkuilhaven in Hoorn, vinden vanaf het unieke zeilschip “De Vrijheid” de volgende optredens plaats:

  • De Fancy Fiddlers en Muziekschool Boedijn o.l.v. Coosje Wijzenbeek  
  • Calefax Reed Quintet met Katrien Baerts en Cor Bakker 
  • Di Gojim

 

16:00 uur

Het strijkersensemble de Fancy Fiddlers bestaat uit viool- en cellotalenten in de leeftijd van 6 tot 19 jaar onder supervisie van de Hilversumse vioolpedagoge Coosje Wijzenbeek.
Het ensemble treedt veelvuldig op bij zeer diverse gelegenheden en op veel verschillende concertpodia in binnen – en buitenland. Samen met talenten van de Hoornse muziekschool Boedijn zullen ze een spetterend optreden verzorgen.

20:00 uur

Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Al meer dan drie decennia houden ze in binnen – en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en frisse podiumpresentatie. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet. Daarmee inspireren zij jonge blazers die overal in de wereld in hun voetsporen treden. Calefax, dat is een klassiek ensemble met een popmentaliteit. Calefax treedt in de hele wereld op won al diverse grote Nederlandse muziekprijzen.
Samen met de Belgische sopraan Katrien Baerts, die bekend staat voor haar krachtige en sensuele stem, en  de van radio en TV  bekende pianist Cor Bakker verzorgen ze een fenomenaal optreden.

21:30 uur
Volop vermaak met Di Gojim, het klezmerorkest dat de avond afsluit. Een mix van Oost- Europese volksmuziekstijlen, zigeunermuziek en Joodse muziek maar ook een muzikaal theater. Di Gojim creëerde geheel in de geest van klezmer een eigen variant. De groep bestormt de theaters en treedt wereldwijd op bij divers festivals. We voorspellen u: het dak gaat er af!

 

Kortom, het belooft weer een prachtig muzikaal evenement te worden dus neem plaats op de kade of kom met je sloepje om te genieten van een sfeervolle – en muzikale dag.