Zaterdag 2 september 2023

Programma

Zaterdag 2 september 2023 is het weer tijd voor de Hoornse Havenconcerten. We gaan er weer net zo’n feest van maken als voorgaande edities! Uiteraard is de toegang gratis.

Programma in het kort:

19.15 uur: leerlingen van muziekschool Boedijn met het Berlage Saxophone Quartet.

20.00 uur: pauze.

20.30 uur: Berlage Saxophone Quartet met Karin Strobos en Martijn Cornet.

21.15 uur: pauze.

21.30 uur: The Bentleys and Bendella’s.

22.30 uur: einde programma.

Dit jaar is onze hoofdact het Berlage Saxophone Quartet. Het kwartet behoort tot de top van de saxofoonkwartetten, niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten. Naast hun eigen optreden zullen ze samen met veelbelovende leerlingen van Muziekschool Boedijn enkele muziekstukken brengen.

Het Berlage Saxophone Quartet ontstond in de klas van Arno Bornkamp op het Conservatorium van Amsterdam. Het kwartet bestaat uit Lars Niederstrasser (sopraansaxofoon), Peter Vigh (altsaxofoon), Juani Palop (tenorsaxofoon) en Eva van Grinsven (baritonsaxofoon).
Het Berlage Saxophone Quartet is een van de voorlopers van een hele generatie van saxofoonkwartetten die de klassieke muziek inmiddels rijk is. Concerten worden in de handen van het kwartet meer dan alleen een muzikale beleving. De musici zoeken vaak samenwerkingen op met andere disciplines, ze maken videoclips enz.

Het repertoire van het kwartet reikt van de renaissance tot de muziek van nu. Kwartetlid Peter Vigh draagt als arrangeur en componist een belangrijk steentje bij aan de verrijking van repertoire voor het saxofoonkwartet.  Gastzangers: Karin Strobos en Marijn Cornet.

Voor onze slotact konden wij niet om The Bentleys and the Bendellas heen! Na hun spetterende optreden vorig jaar met een stampvolle swingende kade, wilden ze heel graag nog een keer terugkomen. Dat vonden wij een heel goed idee!

Vijf podiumbeesten in pak, drie stijlvolle ladies, dansend en zingend; dat zijn The Bentleys!

Kom mee terug in de tijd. Die zwoele nightclub in New-York, die rock & roll dancehall, de zomerse velden van Woodstock, Beatles-mania en stoere Stones. The Bentleys spelen de grootste hits uit de 50’s & 60’s. Allemaal onvergetelijke classics die nog altijd uit de radio knallen en de dansvloer vol krijgen. Met de authentieke sound, met verbluffende samenzang, met gouden glitterjurken, strakke pakken, opwaaiende zomerjurken en de sfeer van de Summer Of Love. The Bentleys zetten een ware feelgood show neer; met de sound van toen en de attitude van nu!

Trek je mooiste jurk aan, schiet in je snelste schoenen en vier de muziek van de 50’s & 60’s met The Bentleys!

En vergeet je kussentje, stoeltje of krukje niet mee te nemen naar de kade van Karperkuilhaven, of beter nog: kom met je bootje, het belooft weer een fantastische avond te worden. De toegang is gratis!